Clarivate-Ex Libris și Choice-ACRL vă invită la prezentări online gratuite care se adresează tuturor utilizatorilor resurselor de documentare electronică (studenți, masteranzi, doctoranzi, cadre didactice, cercetători, bibliotecari, etc.).
Ex Libris, parte a Clarivate, în parteneriat cu E-nformation continuă seria de sesiuni dedicate ALMA, noua soluție de top din clasă bazată pe cloud pentru gestionarea resurselor bibliotecii unificate.
Pe parcursul acestor sesiuni demo, veți descoperi principalele funcționalități ale sistemului care reprezintă o soluție revoluționară de management al resurselor bibliotecii. Fluxurile de lucru automatizate, modele de colaborare și partajare a datelor, instrumentele de analiză avansată fac din ALMA o platformă de ultimă generație, care a fost deja implementată în peste 2.500 de instituții din întreaga lume.
Pentru înregistrare la aceste evenimente gratuite accesaţi link-urile prezentărilor care se vor desfășura pe:
8 mai 2024, ora 11.00 – Stăpânirea junglei: Navigând prin achiziția de resurse electronice pentru reînnoirea și dezlănțuirea puterii digitale a lui Alma – Clarivate – Ex libris
Îmblânzirea junglei resurselor electronice, se realizează începând cu achiziția lor și până la reînnoirea acestora.
Participați la webinarul Alma Academy și veți afla cum să gestionați resursele electronice în mod eficient! Veți pătrunde în lumea puternică ALMA , magazin unic pentru:
- Achiziție fără efort: eficientizați procesul de la selecție la cumpărare, lăsându-vă liberi să vă concentrați asupra a ceea ce contează cu adevărat.
- Nirvana de activare a licenței: spune la revedere documentelor complexe și înregistrărilor manuale! ALMA are grijă de tot, lăsându-te zen.
- Aprindeți potențialul bibliotecii dumneavoastră: duceți-vă resursele digitale la nivelul următor și deblocați un univers de posibilități de învățare, implicare și inovare!
Această sesiune este perfectă pentru bibliotecari sau personalul bibliotecii responsabil cu gestionarea resurselor digitale și electronice, inclusiv selecția, achiziția, acordarea de licențe, accesul și reînnoirile.
21 mai 2024, ora 18.00 – Împuterniciți studentul post-pandemic – Clarivate – Ex Libris
În calitate de
bibliotecari și profesioniști în domeniul educației, este esențial să rămâneți
la curent cu peisajul în continuă evoluție al dinamicii studenților.
Veți aprofunda tendințele cheie care sunt:
- Conducerea unei schimbări dramatice în așteptările studenților de la învățământul superior;
- Modalitățile importante prin care bibliotecile pot sprijini succesul studenților care au fost modelați de o pandemie globală;
Vom analiza constatările din cele mai recente interviuri și sondaje Clarivate cu profesorii și vom discuta despre provocările studenților din lumea reală cu un grup de bibliotecari academicieni.
29 mai 2024, ora 11.00 – Execuția și Circulația care depășesc imaginația – Clarivate – Ex Libris
Participați la această sesiune Alma Ex Libris pentru a vă imagina:
- Timp de răspuns la viteza luminii: primiți materialele în mâinile voastre ca beneficiari mai repede decât ați clipi din ochi!
- Simfonia Circulației: Orchestrați un flux continuu de materiale, cu procese automate care cântă în armonie perfectă.
- Paradisul Beneficiarului: creează o experiență de beneficiar care este ieșită din lumea asta, depășind așteptările la fiecare pas.
Această sesiune este ideală pentru bibliotecarii care doresc să elimine frustrarea și să adopte procese simplificate, permițându-le să se concentreze pe ceea ce contează cu adevărat: interacțiunea cu beneficiarii lor.
Choice-ACRL împreună cu Elsevier, Springer Nature și AM Archives Direct vă invită în mai 2024 la prezentări online gratuite despre cercetare și inteligența artificială în comunitatea academică.
Pentru înregistrare la aceste evenimente gratuite accesaţi link-urile prezentărilor care se vor desfășura pe:
16 mai 2024, ora 20.00 – Deblocarea perspectivelor cu IA generativă: Cum să îmbunătățiți eficiența cercetării în bibliotecă – Choice-ACRL – Elsevier
Prezentatori:
- Elisenda Aguilera-Cora – Cercetător predoctoral, Departamentul de Comunicare, Universitatea Pompeu Fabra (UPF) – Barcelona;
- Adrian Raudaschl – Senior Product Manager II, Scopus AI, Elsevier;
- Emily Singley – Vicepreședinte, Relații cu bibliotecile din America de Nord, Elsevier.
Pe măsură ce instrumentele IA generative câștigă proeminență, bibliotecarii joacă un rol esențial în evaluarea impactului lor. Elsevier prezintă Scopus AI, o soluție concepută pentru comunitatea academică:
- Conținut de încredere: se bazează pe materiale academice organizate, asigurând informații fiabile.
- Atenuarea părtinirii: tehnologia de căutare de ultimă oră minimizează părtinirea și halucinațiile, îmbunătățind calitatea rezultatelor.
- Expert-Driven: construit în strânsă colaborare cu comunitatea academică de specialiști în tehnologie cufundați în provocările de cercetare.
- Perspective ale cercetării: bibliotecarii pot folosi Scopus AI pentru a oferi rezumate de încredere în diverse discipline.
Alăturați-vă webinarului nostru pentru a explora modul în care Scopus AI împuternicește colaborarea interdisciplinară, demitifică domeniile emergente, identifică parteneri de cercetare și descoperă zone promițătoare pentru explorare. Obțineți informații practice despre transparența, fiabilitatea, acuratețea și relevanța rezultatelor.
21 mai 2024, ora 18.00 – Integritatea cercetării și IA: depășirea provocărilor și valorificarea potențialului – Choice ACRL – Springer Nature
Prezentator:
Chris Graf – Director de integritate în cercetare Springer Nature
Pe măsură ce IA continuă să aibă un impact asupra învățământului superior, ea aduce noi provocări și oportunități în menținerea integrității academice. Integritatea cercetării joacă un rol esențial în menținerea calității cercetării și a publicării sale ulterioare. Semnificația sa rezonează nu numai cu comunitatea de cercetare, ci și cu editorii.
Bibliotecile, ca parteneri indispensabili, joacă un rol crucial în susținerea standardelor riguroase în cadrul eforturilor academice. Acestea servesc drept ghiduri prin peisajul complex al adoptării IA, asigurând aplicarea sa etică și promovând un ecosistem de cercetare care plasează integritatea în prim-plan.
Alăturați-vă lui Chris Graf, Director de integritate în cercetare Springer Nature, care conduce o echipă în fruntea integrării IA pentru a îmbunătăți integritatea cercetării, la o sesiune de o oră, în care se aprofundează în următoarele domenii cheie, oferind exemple practice de:
- Rolul dublu al IA: înțelegerea atât a amenințărilor, cât și a potențialelor beneficii ale IA în asigurarea rezultatelor fiabile ale cercetării;
- Publicare și integritate: examinarea interacțiunii dintre tehnologie și resursele umane în menținerea integrității cercetării;
- Sprijinul bibliotecilor: recunoașterea rolului crucial pe care îl joacă bibliotecile în promovarea și menținerea integrității cercetării;
- Disponibilitatea resurselor: descoperirea resurselor esențiale care ajută eforturile de integritate în cercetare.
23 mai 2024, ora 2100 – Predare cu documente guvernamentale de la The National Archives, Marea Britanie – Choice ACRL – AM Archives Direct
Prezentatori:
- Dr. Matt Graham – Lector principal în Istoria Africii Universitatea Dundee;
- Nick Jackson – Editor principal, AM Archives DirectAM;
- Alex Barr – Asistent redactorAM.
AM Archives Direct oferă o perspectivă crucială asupra geopoliticii moderne din perspectiva statului britanic, cu materiale extrase exclusiv din The National Archives, Marea Britanie. Alăturați-vă acestui webinar în timp ce se explorează valoarea de predare și cercetare a acestor documente guvernamentale și de ce sunt o resursă valoroasă de bibliotecă pentru studenții din cadrul departamentelor.
Dr. Matt Graham, Universitatea Dundee, se va alătura prezentatorilor și va pune în evidență colecția Apartheid Africa de Sud pentru a explora modul în care materialul este folosit în predarea sa de licență, precum și rolul său în producerea celui mai recent modul.