loader image

Ideile de afaceri ale studenților TUIASI, premiate la o competiție de antreprenoriat desfășurată în Oradea

Două echipe ale Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) au fost premiate în urma participării la un concurs de idei și planuri de afaceri, desfășurat la Universitatea din Oradea și menit studenților de la domeniul Inginerie și Management.

La competiția „Antreprenoring 6.0. Idei smart în planuri faine”, derulată la Baza didactică și de cercetare Gaudeamus din Stâna de Vale a instituției de învățământ superior din Oradea, au participat 18 de echipe de la șase universități din țară: TUIASI, Universitatea din Sibiu, Universitatea Transilvania din Brașov, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanța și Universitatea din Oradea.

Organizatorul direct al competiției a fost Centrul Științific Studențesc Self-Up al Universității din Oradea, iar TUIASI a avut cea mai mare participare, 8 echipe ale Politehnicii ieșene fiind înscrise în competiție.

„Concursul de la Oradea a devenit o tradiție pentru studenții de la Inginerie și management, iar anul acesta am înregistrat cea mai mare participare, cu opt echipe care au fost selectate. Interesul crescut pentru astfel de competiții vine să confirme faptul că avem studenți creativi și antreprenoriali care vor să își pună în practică ideile de afaceri”,

a declarat conf. univ. dr. ing. Lidia Alexa, de la Facultatea de Design Industrial și Managementul Afacerilor.

Aceasta a fost unul dintre cei patru profesori coordonatori de la Facultatea de Design Industrial și Managementul Afacerilor, alături de Adriana Bujor, Elena Avram și Brândușa Tudose. Din rândul studenților TUIASI care au participat la manifestare, echipa formată din Mara Alexa și Jana Mocrii, ambele din anul al III-lea, au primit un premiu special, în timp ce Adriana Petronela Trufanda și Anna Zolotoi, din anul I, au luat mențiune.

„Experiența la concursul AntreprenorIng 6.0 mi-a deschis ochii către un univers plin de oportunități și idei inovatoare. Am avut privilegiul să întâlnesc oameni inspirați și să învăț de la ei lucruri frumoase şi demne de urmat, descoperind că atenția la detalii și curajul de a risca sunt cheile succesului în lumea antreprenorilor începători. Această mică escapadă mă motivează să încerc fără să-mi fie frică de eşec”

a precizat Jana Mocrii

Celelalte șase echipe TUIASI participante la manifestare au fost compuse din:

  • Loredana Ciucă și Gabriela Hușanu, anul III
  • Denisa-Ramona Fraseniuc și Ioana-Adelina Popa, anul IV
  • Denisa Ionela Dinu și Mihaela Dohocher, anul II
  • Paula Vacarașu și Ștefania Botez, anul I
  • Andrei Curiliuc și Lavinia Hilițanu, anul I
  • Ștefan Enache și Marian Tanasachi

„Experiența proiectului antreprenoring pentru mine a fost unică. De la cadrele didactice, juriul de antreprenori și organizatori, toate au fost cu mult peste așteptările mele. Am primit multe informații utile prin intermediul jocurilor practice și diferitelor activități toate aceste lucruri făcându-mă să văd acest proiect dintr-un alt unghi. Sunt mândră de mine că am avut șansa să particip la un asemenea proiect sper să mai repet experiența”

a punctat și Mara Alexe
TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.