loader image

Proiecte inedite ale 100 de liceeni, prezentate sâmbătă într-o competiție organizată la Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului

Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului „Cristofor Simionescu” de   la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) organizează sâmbătă, 25 mai 2024, începând cu ora 09.00, a XII-a ediție a Simpozionului științific preuniversitar „High School Science Projects”. Manifestarea se va desfășura în format hibrid: online, folosind platforma Google Meet, și față în față, la sediul facultății.

Photo by Hans Reniers on Unsplash

La ediția din acest an și-au anunțat participarea aproximativ 100 de elevi coordonați de 35 de cadre didactice de la 27 de unități de învățământ din 12 județe: Brașov, Cluj, Dâmbovița, Galați, Gorj, Iași, Maramureș, Neamț, Olt, Prahova, Suceava, Vaslui și din București.

Cele aproximativ 40 de lucrări înscrise în competiție au fost grupate de organizatori, în funcție de tematica acestora, în 4 secțiuni, două în format online, două în format față în față.

„Merită menționată varietatea disciplinelor predate de cadrele didactice care participă cu elevi la concurs: chimie, biologie, fizică, protecția mediului, industrie alimentară, electrotehnică, electromecanică, electronică, automatizări și instruire practică, ceea ce conferă o mare diversitate a temelor abordate de elevi în lucrările înscrise în competiție”, au transmis organizatorii

După încheierea prezentărilor, în intervalul de timp necesar stabilirii premianților, participanții sunt invitați să asiste la prezentarea de modă: „Drapaje și ținute cusute din țesături și din materiale reciclabile” coordonată de prof. Gheorghița Ariton și prof. Loredana Nastasă de la Școala Profesională „Nicolae Bălăuță” din Șcheia, Iași.

Manifestarea se va încheia cu o tombolă, la care elevii participanți pot câștiga diverse premii oferite de sponsorii ediției a XII-a a HSSP: Antibiotice S.A., Rodotex S.R.L., Rompetrol S.A., SalubrIS S.A. și S.C. Farmacia Elena S.R.L..

Premiile obținute de participanți și imaginile surprinse în timpul desfășurării simpozionului, expoziției de pictură, paradelor de modă și tombolei vor putea fi vizualizate accesând link-ul:  http://www.ascchemis.ro/hssp.

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.