loader image

Edu Fest Tech, „un festival al digitalizării” organizat de TUIASI și Quartz Matrix, va aduce sute de elevi interesați de noile tehnologii în Sala Pașilor Pierduți

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) organizează, în parteneriat cu compania Quartz Matrix, cea de-a doua ediție a Festivalului Edu Tech Fest, o manifestare științifică destinată elevilor care sunt pasionați de domeniul ingineriei, în special în zona digitalizării. Aceasta va avea loc în perioada 29 – 30 mai, în Aula Magna „Carmen Sylva” și în Sala Pașilor Pierduți, din Corpul A al TUIASI, Copou.

Imagine de la prima ediție, din 2023

Elevii din toată regiunea de Nord-Est a țării sunt așteptați la evenimentele care vor avea loc în următoarele două zile la Iași. Aceștia vor avea oportunitatea să interacționeze cu roboți impresionanți, precum NAO, Pepper și roboți sumo, în cadrul demonstrațiilor interactive. Totodată, vor putea explora aplicațiile practice în robotică și conceptele avansate ale Industry 4.0, care redefinesc modul în care învățăm și lucrăm. Vor fi introduși în fascinanta tehnologie a imprimării 3D și a realității virtuale, participând și la tururi ghidate în Biblioteca TUIASI, votată ca fiind una dintre cele mai frumoase biblioteci din lume.

„Este practic un festival al digitalizării în care universitatea, prin facultățile sale, își prezintă componenta de digitalizare pentru că informatica e prezentă peste tot, în toate domeniile de activitate inginerească. La rândul ei, compania vine cu realizările de ultimă oră și se arată, pe de o parte, ce prezintă mediul de afaceri și ce aduce în discuție mediul universitar pe domeniul digitalizării”

a declarat prof. univ. dr. ing. Neculai Eugen Seghedin, prorector responsabil cu asigurarea calității și imagine universitară

Deschiderea oficială a festivalului este programată pentru miercuri, 29 mai, de la ora 11.00, în Aula Magna „Carmen Sylva”. Deschiderea este urmată de prezentarea susținută de prof. univ. dr. ing. Adrian Burlacu, decan al Facultății de Automatică și Calculatoare, care poartă numele „Inteligența artificială în inginerie: trecut, prezent, viitor”.

Tot miercuri va fi premiată și echipa TUIASI care a obținut rezultate de excepție la Olimpiada de Mecatronică, în timp ce prezentările din Sala Pașilor Pierduți vor fi deschise de la 12.45 la ora 16.00. Aceleași standuri îi vor aștepta pe elevi și a doua zi, de la 09.00 la 16.00, când vor fi programate și tururile ghidate prin Biblioteca TUIASI..

„Sperăm că acest festival să se replice și anii care vor veni, anul trecut a fost un succes și de aceea ne-am hotărât să reluăm și acum activitatea, într-o formulă similară. Este oricum vorba de o colaborare fructuoasă cu compania Quartz Matrix. Ne bucurăm și de prezența elevilor și profesorilor, copiii să poată să constate și să vadă cât de digitalizată este profesia de inginer și cât de pregătiți suntem noi pentru provocările lumii contemporane, dar și a celei viitor”

a precizat prof. univ. dr. ing. Neculai Eugen Seghedin
TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.