loader image

Clarivate-Ex Libris și Choice-ACRL vă invită la prezentări online gratuite în luna iunie 2024

Clarivate-Ex Libris și Choice-ACRL vă invită la prezentări online gratuite care se adresează tuturor utilizatorilor resurselor de documentare electronică (studenți, masteranzi, doctoranzi, cadre didactice, cercetători, bibliotecari, etc.).

Ex Libris, parte a Clarivate, în parteneriat cu E-nformation continuă cu sesiuni dedicată ALMA, noua soluție de top din clasă bazată pe cloud pentru gestionarea resurselor bibliotecii unificate.

Pe parcursul acestor sesiuni demo, veți descoperi principalele funcționalități ale sistemului care reprezintă o soluție revoluționară de management al resurselor bibliotecii. Fluxurile de lucru automatizate, modele de colaborare și partajare a datelor, instrumentele de analiză avansată fac din ALMA o platformă de ultimă generație, care a fost deja implementată în peste 2.500 de instituții din întreaga lume.

Pentru înregistrare la aceste evenimente gratuite accesaţi link-ul din titlul prezentărilor care se vor desfășura pe:

04 iunie 2024 – ora 17:00 – Linked Open Data prezentate în seria Roadmap Alma – Clarivate – ExLibris

Prezentatori:
– Yoel Kortick;
– Adina Marciano.

Doriți să aflați mai multe despre Linked Open Data în Alma? Participați la un webinar din seria Alma Roadmap pentru a descoperi funcțiile existente și planurile viitoare pentru datele conectate.

În timpul acestei sesiuni, se vor discuta atât funcțiile existente nou adăugate, cât și planurile viitoare pentru datele conectate.

Subiectele planificate pentru acest webinar:

• Conversia din zbor a BIBFRAME în MARC (lansare din februarie)
• Sprijinirea înregistrărilor BIBFRAME în SRU (lansare din februarie)
• Publicarea BIBFRAME ca BIBFRAME (lansare din februarie)
• Conectarea înregistrărilor BIBFRAME la autoritățile LC și preluarea prin termenul nepreferat (lansare din februarie)
• Utilizarea vocabularului Homosaurus în aplicația Alma Refine Cloud. (lansare din ianuarie)
• Catalogare în Editorul Sinopia Linked Data și actualizare în Alma. (lansare din mai)
• Configurație nouă legată de Datele legate. (lansare din mai)
• Date legate în API-urile bibliografice. (lansare din mai)

05 iunie 2024 – ora 17.00 – Eficientizarea recenziilor sistematice de la început până la sfârșit – Clarivate

Prezentatori:
– Kristen Faeth
– Manager senior de marketing de produse, Web of Science, Clarivate;
– April Ellsey – Director senior, Management de produs, PQDT Global, ProQuest, Clarivate;
– Gillian Neff – Senior Manager, Product Management, EndNote, Clarivate.

În această prezentare, aflați cum veți permite cercetătorilor să navigheze cu ușurință prin recenzii.

Efectuarea unei revizuiri sistematice este o sarcină care necesită timp și forță de muncă și necesită atenție în pregătirea, regăsirea, revizuirea și sinteza informațiilor. Autorii trebuie să acceseze o gamă largă de surse pentru a se asigura că literatura relevantă nu este trecută cu vederea, iar gestionarea unor cantități mari de date prezintă provocări suplimentare în procesul de revizuire. Deși nu există o modalitate „adevărată” de a efectua o revizuire sistematică, soluțiile potrivite vă pot ajuta să respectați cele mai bune practici.

Participați în direct la o sesiune online fascinantă și veți afla cum să:

• Strângeți evoluțiile de-a lungul întregului ciclu de viață al cercetării într-o singură căutare;
• Încorporați disertații și teze pentru a evita capcanele părtinirii publicării;
• Deduplicați, organizați, sintetizați și partajați cu ușurință rezultatele dvs.

Deasemeni, veți înțelege modul în care Web of Science, ProQuest Dissertations & Theses Global și EndNote funcționează împreună pentru a vă ajuta să vă simplificați recenzia, acordând, de asemenea, prioritate acurateței și validității constatărilor dumneavoastră.

19 iunie 2024 – ora 11:00 –
Sesiunea 4: Sus în cloud cu Alma: Începe călătoria de transformare a bibliotecii tale! – Clarivate – ExLibris

Choice-ACRL împreună cu ProQuestSpringer Nature  și CloudSource – SirsiDynix vă invită în iunie 2024 la prezentări online gratuite despre inteligența artificială, publicare și accesul deschis în comunitatea academică.

Pentru înregistrare la aceste evenimente gratuite accesaţi link-urile din titlul prezentărilor care se vor desfășura pe:


12 iunie 2024
, ora 18.00 – Sprijinirea și implicarea studenților într-o lume post-pandemică bazată pe inteligență artificială – Choice-ACRL – ProQuest

Prezentatori:
Stephen Kemsley – Senior Manager, User Experience Design Clarivate;
– Cheryl Simpson –
Senior User Experience Designer Clarivate;
– Sarah Brooks –
Senior User Experience Designer Clarivate;
– Mark Ayling (moderator) –
Senior Manager, Product Marketing ProQuest, parte a Clarivate

În această prezentare aflați cum pot bibliotecarii și instructorii să sprijine mai bine învățarea și cercetarea studenților în peisajul academic de astăzi.

Alăturați-vă prezentatorilor pentru o sesiune interactivă cu experți în experiența utilizatorului de la ProQuest, parte din Clarivate, în timp ce aceștia explorează schimbările profunde și tendințele emergente din peisajul academic post-pandemie, concentrându-se pe modul în care aceste schimbări au redefinit practicile de învățare și cercetare.

Veți obține informații despre:

• Învățare online și abilități tehnice: înțelegeți așteptările studenților pentru învățarea online, de la utilizarea din ce în ce mai mare a dispozitivelor până la provocările surprinzătoare cu care se confruntă cu alfabetizarea tehnică și informațională;

• Factori care influențează experiența studenților: Descoperiți presiunile complexe cu care se confruntă studenții de astăzi, inclusiv constrângerile financiare, problemele de sănătate mintală și modul în care acești factori contribuie la tendințele de înscriere și performanță;

• Atitudinile și comportamentul studenților: Aprofundați în relația tranzacțională pe care studenții o aduc în învățământul superior, precum și problemele lor de implicare, nivelurile de încredere și dreptul lor perceput de a învăța;

Veți descoperi, de asemenea, potențiale argumente care să informeze strategiile viitoare în educație.

Participați la o discuție cuprinzătoare care își propune să vă ofere strategii de adaptare și de prosperare în această nouă eră educațională.

18 iunie 2024, ora 18.00 – Publicare incluzivă în reviste Nature Reviews: Susținerea diversității și echității în practica publicării – Choice ACRL – Springer Nature

Prezentatori:
Mina Razzak, dr – Director editorial Nature Reviews;
Graham Simpkins, PhD – Redactor-șef Nature Reviews Earth & Environment;
Daniel R. Dickstein, MD – Rezident șef, Departamentul de Oncologie Radiațională Icahn School of Medicine din Muntele Sinai;
Jill Adie, dr – Șef Strategie de publicare – Nature JournalsSpringer Nature.

În acest webinar veți obține informații valoroase despre publicarea incluzivă și experiența de publicare a revistelor Nature Reviews.

Incluziunea a devenit o practică importantă în multe aspecte ale vieții noastre și, cu siguranță, a devenit esențială și în publicare. Publicarea incluzivă nu numai că asigură că un spectru larg de voci și perspective își găsește reprezentare în domeniul cercetării, dar infuzează și prospețime și inovație. Sprijinind o cultură a acceptării și valorii, servește ca o oglindă a diversității cititorilor, unde sunt recunoscute identitățile, interesele și nevoile diferite ale publicului.

Alăturați-vă acestui webinar, unde prezentatorii vor împărtăși cele mai recente informații și următoarele subiecte:

1. Susținerea diversității și echității în practica editorială;

2. Experiență de publicare ca autor cu reviste Nature Reviews;

3. Publicarea incluzivă – Ruperea tăcerii în literatura medicală: destigmatizarea subiectelor tabu.


20 iunie 2024, ora 20.00 – Cum să-ți promovezi facultatea și părțile interesate cu accesul deschis – Choice ACRL – CloudSource SirsiDynix

Prezentatori:
Maryska Connolly – CloudSource, director de parteneriate și comunicații SirsiDynix;
– Katie Glaeser – Director CloudSource și SearchSirsiDynix.

Ce strategii pot folosi bibliotecarii academicieni pentru a aborda concepțiile greșite cu privire la accesul deschis la instituțiile lor?

În ciuda creșterii rapide și a prevalenței lor în lumea editorială, accesul deschis (OA) și resursele educaționale deschise (OER) s-au străduit să-și găsească locul în bibliotecile academice pe fondul bazelor de date bine stabilite și a modelelor de abonament. Acordurile transformatoare și mandatele de publicare sunt doar o parte a puzzle-ului. Cum puteți începe să abordați concepțiile greșite persistente și ezitarea cu privire la adoptarea cercetării OA la instituția dumneavoastră? Alăturați-vă în acest webinar prezentatorilor, care se bazează pe mediile lor academice din bibliotecă pentru a aborda unele dintre erorile comune despre resursele cu acces deschis și pentru a schița strategii de schimbare bazate pe cercetare pentru a câștiga părțile interesate reticente.

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.