loader image

TUIASI oferă anual, din venituri proprii și cu sprijinul sponsorilor, burse de aproximativ 1 milion de lei pentru studenții universității

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) oferă în permanență studenților, din fonduri proprii sau cu sprijinul sponsorilor, burse și recompense financiare pentru activitățile curriculare, extracuriculare și implicarea activă în comunitatea TUIASI. Doar pentru activități de internship, în diferitele structuri ale universității, de la prorectorate la cantină, TUIASI oferă anual burse în valoare de aproximativ 350.000 de lei. Iar partenerii TUIASI au oferit, în 2022 și 2023, burse pentru studenții universității în valoare de 645.000 de lei consolidând astfel rețeaua de suport financiar și profesional dedicată formării viitoarelor generații de ingineri.

„TUIAȘI oferă studenților săi o paletă foarte diversificată de burse, premii, diferite forme de sprijin, care recompensează financiar activitatea curriculară sau extracurriculară. În ultimii doi ani, bursele de studiu și bursele sociale au însumat peste 60 milioane de lei, sumă provenită doar prin finanțarea instituțională. Iar valoarea burselor primite de la partenerii universității crește de la an la an, simultan cu mărirea interesului zonei economice pentru absolvenții studiilor tehnice. În același timp, numeroși studenți sunt implicați în proiectele derulate de către universitate, fie din Fondul de Dezvoltare Instituțională, cu parteneri economici sau cu Ministerele Educației și cel al Cercetării. Pentru aceștia, valoarea burselor numai în ultimul an a depășit 1 milion de lei”,

a precizat prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, rectorul Politehnicii ieșene

Conform datelor centralizate la nivelul universității, studenții și-au suplimentat în ultimii doi ani veniturile prin premii obținute la diferite competiții naționale și internaționale. Doar aici au fost înregistrate câștiguri de peste 450.000 de lei în 2022 și 2023. Pentru a participa la aceste concursuri, dar și pentru diferite alte activități cum ar fi promovarea universității sau dezvoltarea personală a tinerilor înmatriculați la TUIASI, universitatea a acoperit cheltuieli de deplasare, cazare, logistică, desfășurări de evenimente sau taxe de participare în valoare de 815.000 de lei în ultimii doi ani.

„Consider că aceste cifre subliniază în mod clar faptul că universitatea își propune să fie un partener activ în sprijinul dezvoltării profesionale și personale a studenților noștri. Ne dorim să îi atragem și să îi susținem pe studenți să participe în cât mai diverse activități, care să le formeze deprinderi și o educație generală mult mai largă decât cea care se obține în amfiteatre sau laboratoare. Vrem ca studenții noștri să știe că există multiple posibilități de a obține susținerea financiară din partea universității sau a partenerilor noștri, susținere care să recunoască activitatea și meritele studenților într-unul sau mai multe domenii. Deși poate că nu este ușor să te implici simultan în mai multe activități, uneori destul de diferite, și să reușești să le duci pe toate cu bine la capăt, există posibilitatea cumulării mai multor astfel de burse sau premii, ceea ce face mai atractivă competițiile pentru accesarea burselor sau premiilor”

a completat prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval

Iar activitatea de susținere a studenților continuă și în 2024. De la începutul anului, Consiliul de Administrația a aprobat, la solicitarea facultăților, oferirea diferitelor burse sau premii pentru studenții TUIASI care s-au implicat în activități de promovare a universității sau care au avut performanțe excepționale la competițiile derulate la nivel național sau internațional. Doar pentru acestea s-au oferit deja peste 30.000 de lei din fondurile proprii ale TUIASI.

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.