Un nou laborator al Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) a fost dotat într-un parteneriat cu o companie de top care activează în domeniu. Este vorba despre laboratorul de testare automată a circuitelor integrate de la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației, unde, într-un parteneriat cu compania Teradyne, au fost instalate mai multe dotări. În mod concret, este vorba despre echipamente de testare automată Microflex.
La evenimentul de inaugurare, desfășurat la sediul facultății pe 18 iunie, au participat Randy Kramer (Director of Applications Solutions Engineering USA) și Martin Stadler (Solutions Engineering Manager Europe) și reprezentanții companiei Silicon Service – companie parteneră Teradyne, cu sediul în Iași: Ilan Aviv (Chief Executive Officer) și Iulian Cadare (Inginer Testare).
Din partea TUIASI au participat prof. univ. dr. ing. Daniela Tărniceriu (decanul facultății ETTI), șef lucr. univ. dr. ing. Arcadie Cracan (prodecan relații cu studenții ETTI), conf. univ. dr. ing. Cristian Aghion și șef lucr. univ. dr. ing. Gabriel Bonteanu (directori departamente EASI respectiv BE în cadrul ETTI), precum și profesori invitați: conf. univ. dr. ing. Andrei Stan de la Facultatea de Automatică și Calculatoare și conf. univ. dr. ing. Cristian Zet de la Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată.
Laboratorul de testare va sprijini activitatea didactică și de cercetare în cadrul facultății, iar studenții vor avea noi oportunități de învățare practică, dezvoltând abilități esențiale de utilizare a echipamentelor de testare automată, de elaborare a planurilor de testare a circuitelor integrate, de diagnosticare a problemelor, de analiză și interpretare a rezultatelor de testare și măsurare.
„Varianta de tester pusa la dispoziție de firma Teradyne este mezinul familiei FLEX cu capabilități industriale de testare a circuitelor integrate digitale și mixte, studenții având posibilitatea să folosească echipamente utilizate curent în industria semiconductoarelor, căpătând astfel un avantaj competitiv pe piața muncii. În același timp, fiind un echipament industrial de înaltă performanță și precizie, testerul va putea fi utilizat și în proiectele de cercetare ale cadrelor didactice și cercetătorilor în validarea experimentală a cipurilor semiconductoare proiectate”,
au transmis reprezentanții facultății