loader image

Cercetători din 24 de țări, reuniți la Politehnica ieșeană pentru a dezbate cum vor evolua domeniile științei, cu accent pe inteligența artificială

Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) a găzduit, în perioada 27-28 iunie 2024, o nouă ediție a Conferinței Internaționale de Electronică, Calculatoare și Inteligență Artificială – ECAI.

Manifestarea este organizată de Universitatea Națională de Știință și Tehnologie „Politehnica” București, având ca promotor Facultatea de Electronică, Comunicații și Calculatoare din Centrul Universitar Pitești, împreună cu ETTI Iași. Conferința a fost organizată sub egida IEEE IAS şi IEEE Sectia Romania.

Conferința s-a desfășurat în format hibrid, au fost prezentate 141 de lucrări, din zece domenii de interes major, cu autori din 24 de țări.

„Conferința a devenit o mare șansă pentru cercetători de a fi în contact și de a folosi oportunitatea de a face schimb de experiență, de a reînnoi contacte, de a discuta probleme de interes comun și de a împărtăși rezultatele în multe domenii de interes asociate subiectelor conferinței. Calitatea discuțiilor plenare a fost întotdeauna un punct forte al conferinței, demonstrate și la această ediție de cele șase prezentări remarcabile, din domeniile inteligenței artificiale, machine learning, eficiență energetică, Internet of Things, arhitecturi radio, susținute de cercetători din România, Danemarca, Statele Unite ale Americii, India și Franța

a precizat prof. univ. dr. ing. Daniela Tărniceriu, decan al facultății
TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.