loader image

Choice-ACRL vă invită la prezentări online gratuite în luna august 2024

Choice-ACRL vă invită la prezentări online gratuite în luna august 2024, care se adresează tuturor utilizatorilor resurselor de documentare electronică (studenți, masteranzi, doctoranzi, cadre didactice, cercetători, bibliotecari, etc.).

Pentru înregistrare la aceste evenimente gratuite din luna august 2024, organizate de Choice-ACRL împreună cu CloudSource – SirsiDynix și Taylor & Francis Group, accesaţi link-urile din titlul prezentărilor care se vor desfășura pe:

06 august 2024, ora 20.00 – De ce nu pot doar să caut pe Google? – Choice-ACRL – CloudSource – SirsiDynix

Prezentatori:

– Maryska Connolly – CloudSource, Director de parteneriate și comunicații SirsiDynix;
– Rick Branham – VP, pre-vânzare, soluții academice și de conținutSirsiDynix.

În această prezentare aflați despre limitările căutării în Google și despre modul în care CloudSource îi direcționează pe cercetători către materiale cu acces deschis.

Google este poarta de acces la internet pentru mulți, dar este într-adevăr cel mai bun mod de a rămâne informați? Prejudecățile, actorii răi, bulele de filtrare și interesele publicitare îngroapă adesea resurse de calitate, evaluate de colegi, rezultând într-un deșert informațional unde ar trebui să existe abundență. Alăturați-vă nouă pentru a ridica cortina și a explora motivațiile și metodele din spatele acestui motor de căutare omniprezent și aflați cum CloudSource poate deschide ușa către 60 de milioane de acces deschis și resurse educaționale deschise.

22 august 2024, ora 21.00 – Cum pot sprijini parteneriatele biblioteci-editori SDG-urile – Choice-ACRL – Taylor & Francis Group

Prezentatori:
– Robin L. Kear – Bibliotecar de legătură Universitatea din Pittsburgh;
– Emily McElroy – Fost administrator de bibliotecă și bibliotecar de colecții; Vicepreședinte al Relațiilor AcademiceT&F Group;
– Jamie Hutchins – Director Open Research, AmericasT&F Group.

În această prezentare aflați cum Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale Națiunilor Unite oferă o oportunitate pentru parteneriate bibliotecă-editor, care pot crea impact local și instituțional și pot contribui la provocări globale semnificative.

Asociațiile de biblioteci de top, cum ar fi Federația Internațională a Asociațiilor și Instituțiilor de Biblioteci (IFLA), Asociația Americană a Bibliotecilor (ALA) și grupuri de editori, inclusiv SDG Publishers Compact, au dezvoltat strategii pentru a crește înțelegerea și participarea la dezvoltarea durabilă a Obiectivelor Organizației Națiunilor Unite. (SDG-urile ONU). Există un decalaj în conștientizarea și înțelegerea în învățământul superior din Statele Unite, ceea ce prezintă o oportunitate pentru biblioteci și editori de a lucra împreună.

Participați împreună cu prezentatorii la discuțiile din această prezentare, pentru a descoperi modul în care bibliotecile și editorii ar putea colabora pentru a oferi informații și cunoștințe comunităților lor. În această discuție, ei vor aborda câteva probleme comune în obținerea angajamentului cu SDG-urile ONU și vor oferi sugestii practice despre cum să câștige asupra părților interesate reticente sau rezistente.

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.