loader image

Cupa României: șase medalii la tir sportiv pentru două sportive de la CS Politehnica Iași, coordonate de conf. univ. dr. ing. Mihai Axinte, profesor al TUIASI

O nouă reușită pentru sportivii de la Politehnica Iași, coordonați de conf. univ. dr. ing. Mihai Axinte, directorul Departamentului Știința Materialelor de la Facultatea de Știința și Ingineria Materialelor, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași. Aceștia s-au întors de la Cupa României, 14 – 16 august 2024, cu șase medalii, inclusiv una de aur, câștigate de două tinere: Justina-Anastasia Dumbravă, la categoria senioare, peste 20 de ani, și Evelina Spiescu, la junioare 2, maximum 18 ani.

Evelina Spiescu a cucerit sâmbătă primul trofeu pentru CS Politehnica Iași la ediția 2024 a Cupei României la tir sportiv, confirmând titlul de campioană națională a junioarelor II obținut acum trei săptămâni tot în proba de pușcă 50 metri glonț 40 focuri culcat. Justina Dumbravă s-a clasat a doua în competiția senioarelor la pușcă 50 metri glonț 60 focuri culcat, cele două sportive fiind pregătite de antrenorul emerit Mihai Axinte”

au transmis reprezentanții Clubului Politehnica Iași

Au fost trei zile de competiții și, pe lângă aurul cucerit de Evelina Spiescu în prima zi, cele două tinere s-au clasat pe locurile doi, respectiv trei, la proba 60 de focuri aer comprimat. Justina Dumbravă a fost pe locul al II-lea, după o sportivă antrenată la clubul Dinamo, în timp ce Evelina Spiescu a fost pe locul al III-lea cu un nou record personal realizat chiar la Cupa României.

În ultima zi a competiției, cele două tinere au cucerit medalii de argint la proba pușcă glonț 3×20 de metri.

Rezultatele sunt încurajatoare, mai ales pentru Evelina, care a reușit 558 de puncte, și care la începutul lunii septembrie va concura la Campionatele Naționale pentru juniori I”,

au mai comunicat reprezentanții clubului
TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.