loader image

Cele mai moderne tehnologii de fabricație, dezbătute de 171 de specialiști din 24 de țări la ediția din 2019 a conferinței internaționale ModTech

La Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași are loc în perioada 19 – 22 iunie 2019 o nouă ediție a unei importante conferințe internaționale – ModTech.

Anul acesta sunt prezenți la Iași 171 de participanți din 24 de țări, iar pe lângă lucrările care tratează subiecte din domeniul tehnologiilor moderne de fabricație, mai este marcat un moment: celebrarea a zece ani de la înființarea Asociației ModTech.

Aceasta a fost înființată de cadre didactice de la TUIASI și persoane din mediul ingineresc ieșean în 2009, s-a dezvoltat fulminant, având în prezent 355 de membri în total și nouă filiale în străinătate, în India, Japonia, Coreea de Sud, Polonia, Turcia, Irak, Serbia, Republica Moldova și Mexic.

La deschiderea care a avut loc joi, 20 iunie 2019, de la ora 08.30, au fost prezenți participanții la conferință, organizatorii și reprezentați ai conducerii TUIASI, inclusiv rectorul, prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, și prorectorul responsabil cu relațiile internaționale, prof. univ. dr. ing. Irina Lungu. În continuare, au fost șase prezentări în plen susținute de profesori recunoscuți la nivel mondial.

„ModTech este o organizație înființate în 2009 concentrată pe prelucrări mecanice, tehnologii moderne în fabricație. Și la această conferință se va discuta despre astfel de tehnologii, fie că e vorba de printarea 3D sau diferite materiale inovative ce vor fi prezentate de speakerii noștri plenari. Conferința se organizează anual”

a declarat prof. univ. dr. ing. Dumitru Nedelcu, directorul Școlii doctorale a TUIASI

După prima zi a conferinței s-au remarcat și primele rezultate: în urma discuțiilor cu organizatorii au existat universități din Malaezia, Spania și Grecia care au anunțat înființarea de noi filiale ale ModTech.

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.