loader image

Faza locală a Concursului de Fizică și Tehnologii „Ștefan Procopiu”, secțiunile Fizică-electricitate și magnetism și Electrotehnică

Sâmbătă, 16 aprilie 2016, a avut loc faza locală a Concursului de Fizică și Tehnologii „Ștefan Procopiu”, secțiunile Fizică-electricitate și magnetism și Electrotehnică.

Elevi și profesori din școlile iesene s-au întâlnit la Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicata. Anul acesta, pentru prima oară, a fost introdusă secțiunea Fizică-electricitate și magnetism, la care au putut participa, pe lângă elevii de la profilele tehnologice, și elevi de la profilul real.

Secțiunile concursului au fost: lucrări scrise, tehnici de laborator, grupuri de cooperare, referate științifice, proiecte antreprenoriale și compoziții pe teme științifice.

Festivitatea de premiere a avut loc luni, 18 aprilie 2016, în amfiteatrul E2 al Facultății de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată.

În aceeași zi, la Facultatea de Mecanică, a avut loc sesiunea a doua a etapei județene a Concursului de Creativitate în Fizică și Tehnologii Înrudite „Ștefan Procopiu, ediția a XIX-a.

Facultatea de Mecanică a găzduit disciplinile Fizică – Electricitate și Electromagnetism (gimnaziu, licee teoretice şi tehnologice) şi Mecatronică.

La concurs au participat elevii din clasele a VI-a până la clasele a XII-a – gimnaziu, licee teoretice şi tehnologice iar din comisiile secţiunilor au făcut parte profesori din gimnaziile şi liceele judeţului Iaşi.

Secţiunile concursului au fost:

  • Tehnici de laborator – mecatronică (XI – XII, licee tehnologice)
  • Grupuri de cooperare – fizică (VI – XII, gimnaziu, licee teoretice şi tehnologice)
  • Referate ştiinţifice – fizică, mecatronică (VI – XII, gimnaziu, licee teoretice şi tehnologice)
  • Fizică aplicată (tehnologică) – fizică, mecatronică (VI – XII, gimnaziu, licee teoretice si tehnologice)
  • Tehnici computaţionale – fizică (VI – XII, gimnaziu, licee teoretice şi tehnologice)
  • Proiecte antreprenoriale – fizică, mecatronică

Cei care au fost premiați vor participa la faza interjudeţeană/naţională.

Procopiu Mecanica 16042016.jpg
TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.