loader image

Studenții de la ETTI au fost într-o vizită de documentare la compania PLEXUS, în Oradea

Marți, 7 februarie 2017, 48 de studenţi de la Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI), însoţiţi de asist. univ. dr. ing. Nicolae Patache, au fost într-o vizită de documentare şi informare la Plexus Services RO din Oradea, unde au studiat modul de funcţionare şi organizare a companiei. Plexus Services RO este o ramură a Plexus Corp., cu sediul în Wisconsin, SUA.

Studenţii au avut ocazia să urmărească cele mai complexe procese de fabricaţie a plăcilor electronice, de la cele clasice la cele asistate de calculator, putând vizita atât zona de producţie cât şi alte departamente în care se dezvoltă şi se testează produse electronice pentru industria medicală, aerospaţială şi telecomunicaţii.

După vizită, studenţii au putut afla de la reprezentanţii departamentului de resurse umane care sunt oportunităţile de care pot beneficia în cadrul companiei, atât în timpul studenţiei cât şi după absolvire, ca angajaţi.

Astfel, tinerii au aflat cum este să lucrezi la o companie precum Plexus şi care sunt abilităţile şi cunoştinţele căutate în prezent de angajator.

Tot în cadrul vizitei, studenţii au aflat cum pot aplica pentru un stagiu de practică pe timpul vacanţei de vară şi cum îşi pot realiza aici, în cadrul unui internship, lucrarea de licenţă.

Unii dintre studenţi şi-au arătat interesul în a participa la selecţia de proiecte pe care compania le propune tinerilor, iar alţii aspiră la un post în cadrul organizației.

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.