loader image

Choice-ACRL-LTI vă invită la evenimente online gratuite în luna ianuarie 2024

Choice-ACRL-LTI vă invită la evenimente online gratuite și care se adresează bibliotecarilor, studenților și cercetătorilor interesați din universitatea noastră.

Pentru înregistrare la aceste evenimente gratuite accesaţi link-ul prezentărilor care se vor desfășura pe:

18 ianuarie 2024, ora 22.00 – Alegerea cuvintelor în stil APA: Cele mai bune practici pentru o scriere clară, precisă și incluzivă – Choice-ACRL

Prezentatori:    
• Chelsea Lee – Lider de instruire
• Samantha Dennen – Manager de dezvoltare

Acest webinar va explora cum să vă alegeți cuvintele atunci când scrieți în stil APA. Echipa APA Style va aborda modul de a alege cuvinte care sunt adecvate specifice și lipsite de subiectivism, inclusiv despre cum ar trebui să se ocupe de proza ​​prea vagă, să elimine jargonul academic și să descrie oamenii cu un limbaj incluziv. Vor fi prezentate noi îndrumări din Ghidul de limbaj inclusiv al APA, ediția a doua, cu privire la cele mai bune practici de alegere a cuvintelor pentru subiecte, inclusiv pronume, dizabilitate, diversitatea dimensiunii corpului, sarcină și neurodiversitate. Acest webinar se va încheia cu ce cuvinte ar trebui să folosiți pentru a vorbi despre stilul APA cu ceilalți, pentru a ajuta pe toți să atingă obiectivul excelenței în comunicare.

23 ianuarie 2024, ora 20.00 – Simbioza cu Biroul de Cercetare – Rolul bibliotecii în capturarea, urmărirea și înțelegerea impactului cercetării – Choice-ACRL

Prezentatori:
• Consuella Askew –
Vicepreședinte pentru biblioteci universitare, Universitatea Rutgers
• Laura Bredahl –
Bibliotecar bibliometrie și impactul cercetării, Universitatea din Waterloo
• Emily K. Hart – Bibliotecar științific și lider de impact în cercetare, Universitatea Syracuse
• Anita Kuiken – Bibliotecar la  Colegiul Falk de sport și dinamică umană, Universitatea Syracuse

Moderator:

Emily Singley – Vicepreședinte pentru relațiile cu Bibliotecile din America de Nord, Elsevier

În acest webinar, experții bibliotecari vor discuta despre rolul bibliotecii în capturarea, urmărirea și raportarea eforturilor de cercetare. Ei vor împărtăși povești despre modul în care și-au integrat cu succes bibliotecile în ecosistemul de cercetare instituțional și vor discuta, de asemenea, unde consideră că este nevoie de mai multă colaborare. Va fi o conversație despre modul în care lucrătorii din biblioteci își pot dezvolta competențe care să se alinieze cu aceste priorități instituționale emergente, precum și despre modalitățile în care bibliotecile se pot implica cu părțile interesate din campus. Sesiunea va fi moderată de un reprezentant din Elsevier cu experiență în relațiile cu bibliotecile.

Această sesiune va fi de interes pentru oricine dorește să învețe despre rolul bibliotecii în măsurarea impactului cercetării, inclusiv lucrătorii bibliotecilor în servicii de cercetare, servicii de date, dezvoltarea colecțiilor, comunicarea academică sau rolurile de conducere.

25 ianuarie 2024, ora 21.00Etic și productiv: luarea în considerare a citării inteligenței artificiale generative în procesul de învățare și cercetare – Choice-LTI

Prezentatori:
• Kari D. Weaver –
Bibliotecar pentru învățare, predare și design instrucțional, Universitatea din Waterloo
• R. Antonio Muñoz Gómez – Bibliotecar pentru cursuri digitale, Universitatea din Waterloo

Pe măsură ce bibliotecarii iau în considerare implicațiile inteligenței artificiale generative (AI) pentru studenți și cercetători, apar o multitudine de întrebări importante despre utilizarea etică a acestor instrumente și modalitățile de a credita în mod corespunzător munca generată de AI. Acest webinar oferă o perspectivă asupra modului în care bibliotecarii pot rezolva aceste întrebări și pot sprijini citarea și utilizarea etică a IA generativă pentru comunitățile din campusul universitar în învățare și cercetare.

În acest webinar veți afla cum:

  • Luați în considerare procesul și experiența de creare a citatelor și a resurselor adnotate pentru a aborda diversele fațete ale utilizării AI generative în sala de clasă;
  • Înțelegeți modul în care contextele și considerentele campusului pot influența și ajuta la implicarea bibliotecarilor cu IA generativă;
  • Explorați nuanțele și utilizările etice ale inteligenței artificiale generative în contextul învățământului superior;
  • Descoperiți resurse de citare pentru a sprijini studenții care folosesc inteligența artificială generativă în procesul de învățare.

Se va examina modul în care IA generativă ar putea fi folosită ca instrument de informare în învățământul superior și se va contempla rolul pe care bibliotecarii academicieni l-ar putea avea în conversațiile din campus în jurul acestor resurse.

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.