loader image

E-nformation vă invită la prezentări online gratuite în octombrie 2024

Enformation împreună cu Clarivate-Analytics, Elsevier, IEEE și Wolters Kluwer Health vă invită la prezentări online gratuite în luna octombrie 2024, care se adresează tuturor utilizatorilor resurselor de documentare electronică (studenți, masteranzi, doctoranzi, cadre didactice, cercetători, bibliotecari, etc.).

Pentru înregistrare la evenimentele online gratuite accesaţi link-ul din titlul prezentărilor care se vor desfășura pe:

8 octombrie 2024, orele 12.00 – 12:30 InCites Benchmarking & Analytics – Introducere – Clarivate Public Trainings – online

Prezentator
:
– Adriana Filip, 
Manager senior, Consultanță pentru succesul clienților, Clarivate

Clarivate și E-nformation vă invită vă invită la o serie de sesiuni publice de prezentare și instruire dedicate tuturor celor implicați în procesul de documentare și cercetare.

În cadrul acestor sesiuni, veți afla informații generale, dar și aplicații avansate ale principalelor produse Clarivate (Web of ScienceInCites Benchmarking & AnalyticsJournal Citation Reports).

Agenda evenimentului:

Scurtă introducere în InCites Benchmarking & Analytics: sursă de date, indicatori, normalizare:

– Analiză: cercetători, organizații, regiuni, domenii de cercetare, surse de publicare, agenții de finanțare;
– Raportare: pentru organizații și cercetători;
– Organizare: salvarea propriilor rapoarte și analize; crearea și exportul seturilor de date din Web of Science Core Collection; schimbul de date.

Va fi eliberat un certificat de participare pentru fiecare participant la acest eveniment.

16 octombrie 2024, orele 12.00 – 13.00 – Reaxys Monthly – training and „open office”– Elsevier – Platforma Zoom – online

Prezentatori: 
– Swati Meherishi
, Director editorial Carți, Springer Nature;
– Wouter van der Velde, Director Portofoliu de soluții de carte, Springer Nature;
– Natascha Pargas, Manager Dezvoltare Conturi EECA, Springer Nature

Elsevier și E-nformation vă invită la un webinar informativ asupra platformei Reaxys: „Reaxys Monthly – training and «open office»”, care se adresează tuturor utilizatorilor din domeniul chimiei.

Agenda evenimentului:

1. Conținutul Reaxys (informații despre reviste, extinderea brevetelor, substanțe comerciale etc.) și cele mai recente evoluții. Căutare rapidă – substanțe, proprietăți, reacții, căutare text, căutare de brevete de autor;
2. Prezentare generală a funcționalităților de căutare de bază – căutare rapidă, editor de structură;
3. Exemple de cuvinte cheie, structură și reacție, proprietăți fizico-chimice, produse naturale, metode analitice (cromatografie, spectroscopie etc.), consum de substanțe etc.;
4. Crearea de căutări complexe cu Query Builder – cum să transpuneți întrebarea din cercetare într-o căutare;
5. Gestionarea rezultatelor, salvare, alerte prin e-mail;
6. Alte exemple – întrebări și răspunsuri.

22 octombrie 2024, orele 11.00 – 12.15 –  Publishing in Elsevier Journals, Including the Open Access Model – Elsevier – Platforma Zoom – online

Elsevier și E-nformation vă invită la un webinar în care va fi prezentat procesul de publicare în revistele Elsevier. Acest webinar este gratuit și se adresează tuturor utilizatorilor interesați de publicarea în regim Open Access. 

La acest webinar vor fi prezentate toate informațiile esențiale pentru autorii care doresc să publice un articol în revistele Elsevier. Se vor discuta modelele de publicare, Open Access și aspectele legate de drepturile de autor. De asemenea, vor fi recomandate instrumente care sprijină autorii în găsirea revistei potrivite și informații despre publicarea în surse prestigioase.

22 octombrie 2024, orele 16.00 – 17.00 – Sprijinirea Inițiativelor de Cercetare Deschisă cu Date și Instrumente de Încredere – Clarivate – online

Prezentator:
– Adriana Filip, 
Manager senior, Consultanță pentru succesul clienților, Clarivate

Clarivate și E-nformation vă invită la un webinar prin care veți afla cum sunt susținute obiectivele cercetării deschise, ajutând la conectarea elementelor și făcând procesul de descoperire științifică mai rapid și transparent.

Utilizatorii vor să știe că pot citi textul integral al unui articol atunci când dau clic pe el și că pot accesa datele conexe. De asemenea, doresc să știe că finanțarea este ușor de urmărit și transparentă.

Parcurgerea procesului de tranziție către cercetarea deschisă este esențială. Comunitatea academică are nevoie de acces la cercetare de încredere, indiferent de modelul de publicare.

Va fi eliberat un certificat de participare pentru fiecare participant la acest eveniment.

23 octombrie 2024, orele 14.00 – 15.00 – UpToDate for Universities – Wolters Kluwer Health – online

Prezentator:

– Chiara Taiana, Specialist Sr. Succesul Clientilor, Wolters Kluwer Health, Clinical Effectiveness, UpToDate

Wolters Kluwer Health și E-nformation vă invită la un webinar prin care veți descoperi platforma UpToDate. Acest webinar se adresează cadrelor didactice și studenților. 

Ca instrument de suport pentru decizii clinice (Clinical Decision Support – CDS), UpToDate oferă un suport bazat pe dovezi când și unde este necesar. Este deja folosit în 190 de țări de peste 2 milioane de medici.

Agenda prezentării:
– Cum să vă autentificați pe platforma UpToDate;
– Cum să utilizați cele peste 37000 de imagini din UpToDate;
– Funcții și moduri de căutare mai puțin cunoscute;
– Cazuri clinice și teste în UpToDate;
– Ce este nou în UpToDate?
– Sesiune de întrebări și răspunsuri (Q&A).

24 octombrie 2024, orele 16.00 – 17.00 – InCites Benchmarking & Analytics – Aplicații avansate – Clarivate – online

Prezentator:

– Adriana Filip, Manager senior, Consultanță pentru succesul clienților, Clarivate

Clarivate și E-nformation vă invită la o serie de sesiuni publice de prezentare și instruire dedicate tuturor celor implicați în procesul de documentare și cercetare. În cadrul acestor sesiuni, veți afla informații generale, dar și aplicații avansate ale principalelor produse Clarivate (Web of ScienceInCites Benchmarking & AnalyticsJournal Citation Reports).  

Agenda prezent
ării
Analize avansate în InCites pentru:
– identificarea domeniilor cu performanțe ridicate și comparări regionale și internaționale;
– identificarea cercetătorilor și instituțiilor cu performanțe ridicate;
– identificarea colaborărilor naționale și internaționale;
– resurse de finanțare;
– gestionarea colecțiilor de reviste.

Va fi eliberat un certificat de participare pentru fiecare participant la acest eveniment.

24 octombrie 2024, orele 16.30 – 18.00 – IEEE Authorship and Open Access Symposium: Tips and Best Practices to Get Published from IEEE Editors – IEEE – online

Prezentatori:

– Giovanni Ghione – Profesor,membru IEEE, Politehnica din Torino, Italia;
– Eszter Lukács – Manager Servicii Clienți, IEEE
– Judy Brady – Manager regional IEEE pentru Europa, Orientul Mijlociu, Africa și America Latină, IEEE

IEEE și E-nformation vă invită la un eveniment online dedicat autorilor, intitulat: „IEEE Authorship and Open Access Symposium: Tips and Best Practices to Get Published from IEEE Editors”. Acest eveniment este disponibil pentru toți utilizatorii abonați la resursele IEEE.

Acest webinar va oferi autorilor sfaturi privind cele mai bune practici în pregătirea unui manuscris, explorarea procesului de trimitere a lucrării și sfaturi importante despre publicare. Totodată, va prezenta oportunitățile pe care autorii și instituțiile academice le au pentru a-și crește vizibilitatea și impactul cercetărilor, publicând în regim Open Access cu IEEE.

Prezentarea va include o perspectivă din partea profesorului Giovanni Ghione, de la Universitatea Politehnică din Torino, Italia, care deține o experienţă vastă în procesul de publicare. Acesta va prezenta informaţii esenţiale despre procesul de recenzare și de trimitere a manuscriselor către IEEE, precum și sfaturi despre ceea ce caută editorii în acestea.

De asemenea, speakerii de la IEEE vor aborda subiecte precum: programele Open Access IEEE pentru instituții, strategii de cercetare utilizând IEEE Xplore, instrumente pentru autori și alte resurse importante pentru aceștia.

Dintre subiectele abordate în cadrul acestui seminar de către reprezentanții IEEE:
– modalități de creștere a vizibilității și a impactului cercetării realizate;
– sfaturi și bune practici pentru a crește șansele de publicare ale unui autor;
– ce vizează editorii și recenzorii la manuscrisele primite spre analiză;
– cele mai frecvente cauze pentru care articolele academice sunt respinse;
– selectarea publicației potrivite pentru trimiterea manuscrisului;
– ghiduri actualizate pentru autori privind utilizarea textului generat de IA;
– aspecte de care să țineți cont pentru a evita revistele pseudoștiințifice (predatory journals);
– motive pentru a alege publicarea în regim Open Access;
– opțiuniOpen Access disponibile prin intermediul IEEE pentru autori și instituții;
– strategii de cercetare folosind biblioteca digitală IEEE Xplore;
– instrumente folosite pentru promovareaopen science;
– live Q&A: experții vă vor răspunde live întrebărilor dvs.

Pentru acest eveniment, nu se acordă certificate de participare.

30 octombrie 2024, orele 12:00 – 12:45 – Using SciVal to Find International Collaborators – Elsevier – Platforma Zoom – online

Elsevier și E-nformation vă invită la un webinar în care va fi prezentat SciVal, un instrument care oferă acces la date de analiză a cercetării. Acest webinar este gratuit și se adresează cercetătorilor, cadrelor didactice, personalului administrativ, managerilor de cercetare și bibliotecarilor care sprijină cercetătorii/instituțiile lor. 

La acest webinar veți afla cum SciVal, utilizat în contextul potrivit, vă poate ajuta să descoperiți cu cine să colaborați și chiar să găsiți potențiali colaboratori internaționali.

Certificatele de participare vor fi eliberate tuturor participanților la evenimentele specificate și vor putea fi descărcate la sfârșitul lunii din secțiunea Profil Instituțional de la E-nformation.

Pentru mai multe detalii asupra tuturor evenimentelor, E-nformation pune la dispoziție adresa de contact: events@e-nformation.ro.

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.