ExLibris-Clarivate cu Enfomation și Choice-ACRL vă invită la prezentări online gratuite care se adresează tuturor utilizatorilor resurselor de documentare electronică (studenți, masteranzi, doctoranzi, cadre didactice, cercetători, bibliotecari, etc.).
Pentru înregistrare la aceste evenimente gratuite accesaţi link-urile prezentărilor care se vor desfășura pe:
14 februarie 2024, ora 11.00 – Sunteți pregătiți pentru Alma? Descoperiți cum platforma bazată pe cloud vă poate ajuta să operați mai eficient – ExLibris-Clarivate și Enformation
Prezentatori:
- Adelina Andreescu, Account Manager – E-nformation;
- Eva Czegledi, Senior Account Manager – Clarivate;
- Laura Salmi, Product Sales Manager – Ex Libris-Clarivate;
- Martin Vega, Senior Manager Solution Consulting – Clarivate
ExLibris-Clarivate în colaborare cu Enformation vă invită la un webinar pentru a vă prezenta Alma, noua soluție bazată pe cloud pentru managementul unificat al resurselor bibliotecii.
În acest webinar veți descoperi cum Alma poate elimina barierele inutile și eficientiza procesele printr-un flux unificat, care să vă permită să:
- Gestionați eficient toate resursele și materialele unice, datorită fluxurilor de lucru extrem de automatizate;
- Obțineți informații despre datele bibliotecii dvs. cu funcția Alma Analytics;
- Creșteți valoarea bibliotecii prin oferirea de suport mai bun studenților și colegilor, în procesul de predare și cel de cercetare;
- Eficientizați interoperabilitatea cu alte sisteme datorită standardelor deschise și a peste 150 de API-uri REST.
În cadrul sesiunii demonstrative Alma veți descoperi beneficiile Platformei Unificate pentru Biblioteci, care este alegerea a peste 2.500 de instituții din întreaga lume.
27 februarie 2024, ora 12.00 – Sprijinirea integrității cercetării cu instrumente și date de încredere-Enformation-Web of Science Group-Clarivate
Prezentator: Adriana Filip
În prezent, asistăm la o creștere nu numai a numărului de reviste publicate, ci și a practicilor de publicare îndoielnice. În plus, amenințările la adresa integrității cercetării au crescut, inclusiv “uzinele de hârtie” (paper mills), manipularea imaginilor și riscul de abuz de inteligență artificială. Susținerea integrității cercetării este un efort comun realizat de instituțiile de cercetare, cercetători, finanțatori, editori și furnizori de baze de date. Fiecare trebuie să ia măsuri pentru a asigura validitatea, acuratețea și autenticitatea generală a rezultatelor științifice.
Participați la această sesiune pentru a descoperi modul în care Clarivate a luat măsuri semnificative pentru a promova integritatea cercetării în Web of Science, ca parte a eforturilor continue de a contribui în mod proactiv la menținerea încrederii publice în cercetarea științifică.
Un certificat de participare va fi eliberat tuturor participanților la prezentarea Enformation și va putea fi descărcat la sfărșitul lunii din secțiunea Profil Instituțional.
Pentru mai multe detalii asupra evenimentului, Enformation pune la dispoziție adresa de contact events@e-nformation.ro.
27 februarie 2024, ora 18.00 – În interiorul și în afara bibliotecii – cum accesul deschis (OA) schimbă rolul bibliotecarului – Choice-ACRL-Springer Nature
Prezentatori:
- Keith Webster – Decan al bibliotecilor universitare, Universitatea Carnegie Mellon;
- Mathew Willmott – Director adjunct pentru acorduri de acces deschis, Biblioteca digitală din California;
- Caroline Nevison – Director, Acorduri de acces deschis, Springer Nature;
- Bob Boissy – Director, Account Development Americas, Springer Nature
Factori precum memorandumul OSTP din 2022 au dus la necesitatea rapidă de a înțelege și adopta accesul deschis (OA) în Statele Unite. Pentru bibliotecă, acest lucru a condus la o schimbare fundamentală de abordare, odată cu apariția de noi roluri precum bibliotecarii OA, dar și introducerea de noi responsabilități – inclusiv servicii de sprijin pentru cercetători, managementul datelor de cercetare și promovarea beneficiilor științei deschise. În prezent, bibliotecarii nu doar achiziționează și diseminează resurse de informații, ci îi ajută și pe cercetători să-și împărtășească munca cu lumea.
Alăturați-vă prezentatorilor Mathew Willmott de la California Digital Library și Keith Webster de la Universitatea Carnegie Mellon, în timp ce împărtășesc sfaturi practice și perspective din experiențele lor cu OA la instituțiile lor. Directorii Caroline Nevison și Bob Boissy de la Springer Nature oferă o perspectivă globală, evidențiind învățăturile cheie din diverse regiuni.