Sâmbătă, 16 aprilie 2016, a avut loc faza locală a Concursului de Fizică și Tehnologii „Ștefan Procopiu”, secțiunile Fizică-electricitate și magnetism și Electrotehnică.
Elevi și profesori din școlile iesene s-au întâlnit la Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicata. Anul acesta, pentru prima oară, a fost introdusă secțiunea Fizică-electricitate și magnetism, la care au putut participa, pe lângă elevii de la profilele tehnologice, și elevi de la profilul real.
Secțiunile concursului au fost: lucrări scrise, tehnici de laborator, grupuri de cooperare, referate științifice, proiecte antreprenoriale și compoziții pe teme științifice.
Festivitatea de premiere a avut loc luni, 18 aprilie 2016, în amfiteatrul E2 al Facultății de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată.
În aceeași zi, la Facultatea de Mecanică, a avut loc sesiunea a doua a etapei județene a Concursului de Creativitate în Fizică și Tehnologii Înrudite „Ștefan Procopiu, ediția a XIX-a.
Facultatea de Mecanică a găzduit disciplinile Fizică – Electricitate și Electromagnetism (gimnaziu, licee teoretice şi tehnologice) şi Mecatronică.
La concurs au participat elevii din clasele a VI-a până la clasele a XII-a – gimnaziu, licee teoretice şi tehnologice iar din comisiile secţiunilor au făcut parte profesori din gimnaziile şi liceele judeţului Iaşi.
Secţiunile concursului au fost:
- Tehnici de laborator – mecatronică (XI – XII, licee tehnologice)
- Grupuri de cooperare – fizică (VI – XII, gimnaziu, licee teoretice şi tehnologice)
- Referate ştiinţifice – fizică, mecatronică (VI – XII, gimnaziu, licee teoretice şi tehnologice)
- Fizică aplicată (tehnologică) – fizică, mecatronică (VI – XII, gimnaziu, licee teoretice si tehnologice)
- Tehnici computaţionale – fizică (VI – XII, gimnaziu, licee teoretice şi tehnologice)
- Proiecte antreprenoriale – fizică, mecatronică
Cei care au fost premiați vor participa la faza interjudeţeană/naţională.