În data de 29 aprilie 2021 a avut loc conferința de deschidere a proiectului „Lanţ valoric integrat pentru îmbunătăţirea pieţei muncii – IVAC” 2SOFT/1.1/94 finanțat în cadrul Programului operaţional comun România – Republica Moldova 2014-2020, atât la Ialoveni, Republica Moldova, cât și online.
Activitățile proiectului se adresează elevilor de liceu, și cadrelor didactice ce activează în învățământul liceal, din județele de la granița cu Republica Moldova, studenților din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași, ce au domiciliul în județele Iași, Botoșani, Vaslui și Galați și agenților economici ce doresc să aibă o strânsă legatură de colaborare atât cu universitatea noastră cât și cu celelalte unități de învățământ.
În cadrul proiectului oferim un curs online privind competențe antreprenoriale și de dezvoltare ecologică; dezvoltarea gândirii critice; abilități de comunicare și leadership atât elevilor, studenților cât și profesorilor.
Elevii înregistrați în cadrul proiectului vor avea parte de consiliere profesională și ghidare în carieră efectuată de către un specialist în acest domeniu. 100 de elevi din Republica Moldova vor putea testa viața de student în Iași în cadrul programului de mobilitate transfrontalier.
Tot pentru a veni în ajutorul elevilor care doresc sa-și continue studiile într-o universitate tehnică, oferim consultanță părinților elevilor, privind beneficiile și oportunitățile, cheltuielile sau alte informații legate de viața de student, pentru a-și putea îndruma la rândul lor cât mai bine copiii.
De asemenea, 30 de studenți vor efectua o excursie de studii de 3 zile în Republica Moldova la diverși parteneri economici.
Pentru cadrele didactice de liceu, înscrise în proiect vor mai fi de asemenea cursuri de formare pe teme educaționale. De asemenea, vor participa la 2 workshop-uri (on-site) pentru a face schimburi de idei cu alți colegi din alte unități de învățământ.
Cursurile vor fi disponibile on-line, începând cu partea a doua a lunii septembrie 2021, urmând a fi parcurse de către fiecare participant în ritmul propriu. De asemenea vor fi întâlniri de grup on-line periodice, pentru sesiuni de întrebări și răspunsuri.
Totodată, în cadrul proiectului IVAC vom avea 2 târguri de job-uri și internship-uri și 2 workshop-uri cu angajatori atât din România cât și din Republica Moldova.
Pentru informații suplimentare puteți accesa site-ul proiectului sau puteți adresa întrebările pe mail-ul proiectului ivac@tuiasi.ro.
Oricine dorește să participe la proiect se poate înscrie direct pe site-ul proiectului.