Asociațiile studențești de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) au participat, anul acesta, la una dintre cele mai inedite ediții ale Festivalului de arte și creație studențească – „Gaudeamus”.
Evenimentul de tradiție a fost organizat în condițiile de protecție impuse de pandemie cu ușile închise și urmează ca înregistrările cu spectacolele tinerilor să fie puse la dispoziție publicului larg în perioada următoare.
Astfel, în sala de spectacole a Casei de Cultură a Studenților, timp de o săptămână, între 13 și 19 aprilie 2021, au fost înregistrate spectacolele studenților și urmează să fie distribuite publicului în zilele de 21 și 22 aprilie 2021.
„Anul acesta pandemia le-a pus bețe în roate voluntarilor care an de an se organizau în alianțe a câte 2-3 asociații studențești din tot centrul universitar ieșean, pentru a încânta atât cadrele didactice, cât și colegii studenți, cu momente de umor, dans popular ori contemporan, pantomima, beatbox sau teatru. În cadrul ediției de anul acesta au avut loc un număr de 7 reprezentații, iar la 5 dintre acestea organizatori au fost preponderent, dacă nu chiar integral, asociații studențești de la Politehnica ieșeană”
a declarat Ionuț Ursache, reprezentantul studenților în Consiliul de Administrație al TUIASI
În mod concret, au pregătit momente artistice la ediția de anul acesta a festivalului
- Liga Studenților Facultății de Automatică și Calculatoare
- Asociația Studenților și Absolvenților de la Facultatea de Hidrotehnică Geodezie și Ingineria Mediului – ASAHGIM
- Liga Studenților de la Informatică
- Liga Studenților de la Mecanică
- Asociația Studenţilor și Absolvenților TCM din Iași
- Asociația Studenților și Absolvenților Facultății de Construcții din Iași
- Asociația Studenților Chimiști „CHEMIS”
- Liga Studenților Electroniști
- Liga Studenților Electrotehniști
- Asociația Studenților Arhitecți Iași
- Asociația Studenților și Tinerilor Ingineri Politehniști
Jurizarea spectacolelor urmează a se realiza procentual, astfel încât notele oferite de referenții Casei de Cultură a Studenților reprezintă 30% din punctajul final, iar impactul asupra publicului și notele oferite de acesta reprezintă diferența de 70%.
Pentru a putea sprijini o alianță, publicul trebuie să dea „Like” paginii Casei de Cultură a Studenților și la reprezentanția artistică pe care o preferă, la care trebuie să îi dea și un share pe profilul propriu. Ulterior, se va realiza un chestionar unde poate fi ales cel mai bun spectacol.