Prorectoratul Relații Internaționale de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) a organizat în data de 7 mai 2022, în cadrul proiectului CNFIS – FDI – 2022 – 0021, un eveniment de promovare a spiritului multicultural pentru studenții ce studiază la Iași din alte țări, veniți prin programele de tip Erasmus.
Aceștia au avut șansa de a descoperi împreună cu colegi români, cu echipa Buddy System a TUIASI și reprezentanți ai Prorectoratului Relații Internaționale, Castelul Miclăușeni, un loc tradițional în circuitul turistic regional.
„Activitățile din cadrul evenimentului ce a avut ca principal scop sprijinirea studenților incoming în adaptarea mai facilă la viața de la TUIASI, integrarea lor în mediul academic, social și cultural ieșean, au demarat cu un tur ghidat al Castelului Miclăușeni, ocazie cu care tinerii au aflat detalii istorice despre castelul ridicat de George Sturdza la cumpăna veacurilor al XIX-lea și al XX-lea”
au transmis reprezentanții prorectoratului
În aceeași zi a fost organizat și un eveniment de tip Treasure Hunt, prilej pentru studenții care și-au demonstrat competitivitatea, spiritul de echipă, dar și dorința de a descoperi parcul Palatului Sturdza. După această competiție, echipele au luat prânzul la castel. Toate echipele au primit diplome, medalii și dulciuri specifice, iar echipa câștigătoare a fost recompensată cu materiale promoționale din partea TUIASI.
„Sunt foarte recunoscătoare pentru efortul depus de echipa Prorectoratului cu Relații Internaționale care au transformat sâmbăta într-o zi cu adevărat amuzantă și interesantă. Cred că a fost oportunitatea perfectă pentru ca noi să ne apropiem, să devenim mai buni prieteni. M-am simțit foarte bine toată ziua și apreciez oportunitatea să fac parte dintr-o echipă atât de extraordinară”
a declarat Elizabeth, studentă Erasmus+, din Costa Rica, membră a echipei TUIASI Buddy System
„A fost o zi cu și despre oameni din întreaga lume, ale căror interese sunt unite și valorificate prin activități ce implică interesul pentru a reuși. Vizita Castelului Sturdza a fost un izvor de cultură, iar atât noi, studenții români, cât și colegii noștri veniți cu proiectul ERASMUS, am rămas fascinați de secretele ascunse în spatele obiectelor și pereților acestuia. A fost un proiect foarte interesant și o experiență pe care ne-am simțit onorați să o trăim”
a spus Ștefan, student al TUIASI, care a fost voluntar în derularea evenimentului